Adres:
Pałacowa 27
05-831 Rozalin
mazowieckie
Opis
Pałac Rozalin to dawna posiadłość Rozalii z książąt Lubomirskich Rzewuskiej. Dzisiaj, po ponad 150 latach, otwiera swoje podwoje i stanowi unikalną przestrzeń eventową i bankietową. Jest to również nietypowe miejsce do organizacji spotkań, konferencji i kilkudniowych szkoleń bądź zjazdów zarządu.
Zaledwie 30 min od Warszawy odkryjesz u nas zachwycający park i XIX-wieczny Pałac projektu Henryka Marconiego. To połączenie elegancji i klasyki. Nasz teren z jednej strony graniczy z wsią Rozalin oraz Młochowem. Z drugiej zaś z Puszczą Młochowską.
Posiadamy przestrzeń eventową dla 2000 osób. Nasza lokalizacja daje
niezliczone możliwości organizacyjne 24 hektary terenu wokół
zabytkowego Pałacu porośnięte jest zjawiskowym starodrzewiem, któremu
towarzyszą liczne polany piknikowe oraz stawy.
Zespół pałacowo-parkowy Rozalin to unikalna przestrzeń eventowa. Do Państwa dyspozycji oddajemy zabytkowy Pałac, w którym mamy możliwość organizacji konferencji do 50 osób, Przestrzeń Restauracji Oficyna, nową sale konferencyjną znajdującą się w Restauracji Oficyna do 65 osób, elegancki, całoroczny namiot bankietowy, który pomieści bankiet do 300 osób, a konferencję nawet do 600 osób, jak również oryginalne mniejsze przestrzenie jak np. autentyczną 100- letnią izbę góralską, gdzie mogą Państwo zasiąść przy wspólnym stole i kominku w bardziej kameralnym gronie. Pałac Rozalin to również ogromny teren pozwalający na organizację imprez plenerowych poczynając od bardzo eleganckich bankietów po masowe pikniki firmowe / rodzinne.
Sale konferencyjne - Pałac Rozalin
Całoroczny namiot Bankietowy
700 m2 powierzchni eventowej / Bezpośrednie połączenie z pałacem / Bezpośrednie połączenie z kuchnią / Blackout na suficie namiotu zabezpieczający przed nagrzewaniem od promieni słonecznych / Poły transparentne od strony parku / Namiot z możliwością otwarcia na ogród / Sufit wysłonięty białą elegancką galą / Kryształowe żyrandole na suficie / Szara elegancka wykładzina na podłodze / Parkiet w sali scenicznej / Backstage dla podwykonawców / Toalety dla gości (damskie / męskie / przystosowane dla osób niepełnosprawnych / z przewijakiem) / Wentylacja / Klimatyzacja* / Ogrzewanie* / Okrągłe 2 metrowy stoły bankietowe / Krzesła konferencyjne oraz bankietowe / Stoły bufetowe
*W namiocie jest zainstalowany profesjonalny system wentylacji oraz klimatyzacji, który pozwala nam przestrzeń zarówno klimatyzować jak i nagrzewać. Na ostateczną temperaturę ma wpływ jednak kilka dodatkowych czynników w tym aranżacja przestrzeni, a zatem prosimy byś zawsze indywidualnie konsultował tę opcję dokonując rezerwacji przestrzeni.
Sala konferencyjna w Oficynie
100 m2 industrialnej przestrzeni konferencyjnej / bezpośrednie połączenie z kuchnią / drewniane stoły i krzesła / system nagłośnienia oraz projekcji / oryginalny wystrój / wentylacja i klimatyzacja / toalety (damskie / męskie przystosowane dla osób niepełnosprawnych) / wyjątkowa i przeszklona na park i stawy, awangardowa przestrzeń restauracji znajdująca się nad salą konferencyjną
Zabytkowy Pałac projektu Henryka Marconiego
Piwnice, Parter oraz I piętro / Kameralne sale wyposażone w meble nawiązujące do oryginalnego wyposażenia pałacu z litego drewna z twistem nowoczesności / Hol z widowiskową klatką schodową / Balkon z widokiem na park / Taras na parterze z wyjściem na parter ogrodowy / Oryginalne i funkcjonujące kominki / Toalety (damska oraz męska)
Teren zielony
Ponad 20 hektarów ogrodzonego i całodobowo strzeżonego terenu / zabytkowy park / stawy / polany / wysepka japońska / altana chińska / ponad 100 letnia izba góralska / Możliwość lądowania helikopterem oraz balonem / Możliwość montażu dodatkowych namiotów oraz innych konstrukcji w wyznaczonych miejscach / możliwość wynajęcia na wyłączność.
Sale bankietowe - Pałac Rozalin
Zespół pałacowo-parkowy Rozalin to unikalna przestrzeń eventowa. Do Państwa dyspozycji oddajemy zabytkowy Pałac, w którym mamy możliwość organizacji konferencji do 50 osób, elegancki, całoroczny namiot bankietowy, który pomieści bankiet do 300 osób, a konferencję nawet do 600 osób.
700 m2 powierzchni eventowej / Bezpośrednie połączenie z pałacem / Bezpośrednie połączenie z kuchnią / Blackout na suficie namiotu zabezpieczający przed nagrzewaniem od promieni słonecznych / Poły transparentne od strony parku / Namiot z możliwością otwarcia na ogród / Sufit wysłonięty białą elegancką galą / Kryształowe żyrandole na suficie / Szara elegancka wykładzina na podłodze / Parkiet w sali scenicznej / Backstage dla podwykonawców / Toalety dla gości (damskie / męskie / przystosowane dla osób niepełnosprawnych / z przewijakiem) / Wentylacja / Klimatyzacja* / Ogrzewanie* / Okrągłe 2 metrowy stoły bankietowe / Krzesła konferencyjne oraz bankietowe / Stoły bufetowe
*W namiocie jest zainstalowany profesjonalny system wentylacji oraz klimatyzacji, który pozwala nam przestrzeń zarówno klimatyzować jak i nagrzewać. Na ostateczną temperaturę ma wpływ jednak kilka dodatkowych czynników w tym aranżacja przestrzeni, a zatem prosimy byś zawsze indywidualnie konsultował tę opcję dokonując rezerwacji przestrzeni.
O podniebienie Gości
Pałacu Rozalin zadba Szef Kuchni - Tomasz Łagowski. Szef Kuchni, starannie
dostosowuje menu do potrzeb i preferencji gości.
Wszystkie składniki są dokładnie wyselekcjonowane, aby zachować ich świeżość i najwyższą jakość. Wykorzystywane są produkty sezonowe, pochodzące ze sprawdzonych źródeł. W karcie dań znajduje się wiele potraw rybnych i mięsnych w ciekawych odsłonach. Gości zachwycają kolorowe i staranne formy podania posiłków. W pamięci zapada więc nie tylko ich nietuzinkowy smak, ale i wygląd każdej potrawy.
Pokoje - Pałac Rozalin
Parkowa sypialnia - butikowa baza noclegowa znajduje się na terenie zespołu pałacowo-parkowego. Oferujemy Państwu dostęp do zabytkowego ponad 20 ha parku. Na specjalne życzenie mamy możliwość zorganizowania dodatkowych rozrywek poczynając od degustacji win, a kończąc na integracji w plenerze czy przejażdżek typu ff-roadowe po okolicy. Zadbamy o Państwa serwując wyjątkowe śniadania stworzone przez Szefa Kuchni Tomasza Łagowskiego. Poznacie Państwo smak ziół i warzyw z naszego ogrodu, zasmakujecie w mięsach wprost z naszej wędzarni, przegryziecie chlebem wyjętym prosto z pieca.
Wszystkie pokoje posiadają: klimatyzację / telewizję / sejf / szafę / free wifi / łazienkę z prysznicem.
Szef Kuchni - Tomasz Łagowski to miłośnik polskich smaków. Bierze z nich to, co najlepsze i uzupełnia podstawami kuchni francuskiej. Bardzo dobrze czuje się w tematyce mięsa, a w szczególności dziczyzny.
Sam przygotowuje wędzonki na stoły naszych Gości, czuwa nad procesem przygotowania i wędzenia, dobiera odpowiednie drewno i temperaturę. Produkty, których używa tworząc kartę menu, zamawia u sprawdzonych dostawców, prowadzących między innymi ekologiczne uprawy i hodowle. Bliskie jest mu pojęcie terrior, dlatego stara się łączyć w swoich daniach składniki z jednego regionu. Nasz Szef Kuchni to finalista wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą.
W Pałacu Rozalin liczy się tradycja.
PRODUKT 100%
Nasza kuchnia nie jest pretensjonalna, ale ma być wyjątkowa. Czujemy potrzebę na nowo odkrywania siebie. Liczne godziny spędzone przed piecem, próby i degustacje, skłoniły nas do stworzenia czegoś innego, własnej retoryki w połączeniu ze znanymi już smakami, ale w nowej odsłonie. Nie pragniemy być ponad wszystko, ale jesteśmy pewni, że to co tworzymy nie będzie możliwe do spróbowania w dowolnym miejscu na Świecie. Naszym celem jest tworzenie nowego jutra kuchni Polskiej, w awangardowej odsłonie.
AVANGARDA 50%
Smak polskiej kuchni mamy zapisany w naszym DNA. Staramy się tworzyć Polską kuchnię na nowo, ale nie zapominamy o tym, co było stworzone na długi czas przed nami. Korzystamy głównie z produktów, które daje nam Polska ziemia i dzięki swojej pasji i ciężkiej pracy doprowadzamy je do perfekcji. W poszanowaniu tradycji, kultury i czasu staramy się nadać im nowe brzmienie. Z perspektywy czasu i miejsce w którym się znajdujemy – dla nas najważniejsza jest gościnność. Czas wspólnie spędzony w gronie bliskich nam osób.
TRADYCJA 50%
Wspaniała kuchnia możliwa jest tylko z najlepszym produktem. Najważniejsza dla nas jest jakość, za którą stoi jego świeżość, sezonowość oraz naturalny smak. W poszukiwaniu niesamowitych produktów w całym kraju jesteśmy zdania, że te najlepsze są najbliżej nas. Stanowią one kręgosłup naszej kuchni, na którym opieramy wszystko. Pragniemy autentyczności, dlatego sami hodujemy warzywa, zioła i kwiaty w naszym ogrodzie. Tym chcemy się z wami dzielić.

konferencyjna

bankietowa

liczba uczestników

miejsc noclegowych

konferencyjna w m2

miejsc parkingowych
- High-speed Internet
- Parking
- Restauracja
- Sala konferencyjna
- Wynajem rowerów
- Multimedia
- Obiekt monitorowany
- Klimatyzacja