Złap się na haczyk nowych smaków w Qubus Hotel

Złap się na haczyk nowych smaków w Qubus Hotel
Od 27 marca Qubus Hotel zaprasza do swoich restauracji na nowe, lekkie, wiosenne propozycje potraw. Smakosze znajdą w menu zarówno delikatne ryby, jak i zdrowe sałaty.

Swoją ucztę Goście rozpocząć mogą od oryginalnych przystawek takich jak duet sałat z grillowanym kurczakiem i krewetkami, w słodko-kwaśnym sosie pomarańczowym, czy od sytych zup np. tradycyjnego polskiego żurku z jajkiem.

- nowe menu jest przede wszystkim oparte na wysokiej jakości, zdrowych składnikach. W wielu potrawach wykorzystujemy świeży imbir, który oprócz walorów smakowych wpływa pozytywnie na metabolizm. Dodatkowo proponujemy delikatne ryby, które z kolei są idealne dla osób dbających o wagę i tych, którzy zwracają szczególną uwagę na zdrowe odżywianie się. Poprzez naszą kuchnię staramy się też promować polskie tradycje, dlatego podajemy gnocchi ze szlachetnymi borowikami, czy pieczone udo kacze na winnej czerwonej kapuście z rumianymi kopytkami. To właśnie aromatyczne kacze mięso cieszyło się w okresie jesiennym największym zainteresowaniem wśród naszych Gości - mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel - Komponując wiosenne propozycje staraliśmy się również wykorzystać bogactwo, jakie o tej porze roku daje nam natura. W naszych daniach można zatem znaleźć pełne witamin nowalijki takie, jak młode marchewki, koperek, czy świeże i naturalne sałaty - dodaje Mariusz Tkaczyk.

Wiosenna karta obfituje w smaczne ryby. Można zatem spróbować pstrąga pieczonego w pergaminie marynowanego w białym winie, faszerowanego koprem włoskim i młodymi ziemniakami, czy polędwicy z dorsza na salsie pomidorowej ze świeżym imbirem i nutą sosu sojowego oraz z pasmami dojrzewającej szynki. Wielbiciele łososia będą mogli wybierać pomiędzy pieczonym filetem, podanym w bulionie na cytrynowej trawie, a włoskim tagliatelle z łososiem, świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym, w aksamitnym sosie śmietanowym. Natomiast osoby preferujące syte mięsa mogą skosztować soczystej grillowanej jagnięciny serwowanej z aromatyczną oliwą czosnkowo-ziołową i kawałkami sera Feta. Dla smakoszy steków Szefowie Kuchni Qubus Hotel przygotowali marynowaną polędwicę wołową, podaną z sosem pieprzowym, z sera pleśniowego lub borowikowym.

- Wiosenne propozycje są wynikiem pracy naszych najlepszych Szefów Kuchni. Ich doświadczenie oraz niezwykły kunszt kucharski gwarantuje naszym Gościom potrawy bardzo wysokiej jakości, przygotowane ze świeżych i naturalnych składników - podsumowuje Mariusz Tkaczyk.

Oprócz sytych dań w menu znajdują się również słodkie desery. Tym razem sieć postanowiła wprowadzić wyjątkowe, świeżo pieczone ciasta w postaci tarty śliwkowo migdałowej, czy czekoladowych babeczek z karmelowym nadzieniem rozpływającym się wewnątrz kruchego muffina.

Uzupełnieniem dań w karcie wiosennej są wyselekcjonowane wina, które odpowiednio dobrane podkreślą smak każdej potrawy. Zacząć można od białych, lekkich win o aromatach słodkich owoców i wyrazistej kwaskowatości lub z nutami korzenno-ziołowymi, a zakończyć na czerwonych o aromacie czarnej porzeczki.


INFORMACJA PRASOWA