Rok pełen wyzwań, pełen pracy, ale też pełen sukcesów
Rok pełen wyzwań, pełen pracy, ale też pełen sukcesów
36 miast, 1028 realizacji, 18% wzrost obrotu oraz ponad 237.000 obsłużonych osób - tak w skrócie można streścić rok działalności MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360°.

Rok 2016 bowiem był bardzo ważnym czasem dla tego obiektu. Mazurkas Catering 360° konsekwentnie wdrażał strategię rozwoju przyjętą rok wcześniej. Jej podstawowe elementy to rozbudowa zespołu, doskonalenie wewnętrznych standardów oraz wykorzystanie synergii Grupy Mazurkas, pozwalających na realizacje cateringowe największych wydarzeń na rynku MICE w Polsce.

  Tekst alternatywny     Tekst alternatywny

„Taki wynik to efekt wprowadzonych przez nas nowych produktów, a także otwarcia nowego oddziału Mazurkas Catering 360° na rynku śląsko- małopolskim oraz obsługi cateringowej tak prestiżowego wydarzenia jakim był Szczyt NATO w Warszawie” – podkreśla Michał Kozak, Dyrektor Generalny Mazurkas Catering 360° i MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel.

Firma kontynuuje także podjętą w 2015 roku współpracę z Arkadiuszem Zuchmańskim – pierwszym Polakiem, który zdobył gwiazdkę Michelin. Inspiracja światowymi trendami i współpraca z najlepszymi szefami kuchni, to nadal bardzo ważny element w dalszej strategii rozwoju firmy.

Powiew świeżości na Śląsku

Maj okazał się czasem ekspansji na rynek śląsko-małopolski. Wtedy to otwarto nowy oddział i podpisano umowę Międzynarodowym Centrum Kongresowym MCK w Katowicach na wyłączną obsługę cateringową. Pierwszym wspólnym projektem był Europejski Kongres Gospodarczy, najważniejsze i największe tego typu wydarzenie w Europie Centralnej, podczas którego przez 3 dni trwania kongresu firma obsłużyła ponad 8 tys. osób. Kolejne duże wydarzenia to m.in.: Kongres Psychiatryczny (4.500 osób), Kongres Wyzwań Zdrowotnych (2.500 osób), czy też Kongres Association of Business Service Leaders (1.700 osób). Ubiegły rok zakończył się wynikiem 105 różnych realizacji i 39.000 obsłużonych osób na rynku śląskim.

Szczyt NATO - nowe wyzwanie i duży sukces

Nie można oczywiście zapomnieć o Szczycie NATO, które odbyło się w ubiegłym roku w Polsce. Mazurkas Catering 360°, jako jedyna firma cateringowa w Polsce, zdecydowała się podjąć wyzwanie związane z licznymi obostrzeniami co do czasu realizacji poszczególnych świadczeń i ich zakresu, jakie zostały wyznaczone przez Ministerstwo Obrony Narodowej. Przygotowania do obsługi Szczytu trwały miesiąc. W czasie dwóch dni szczytu 80 kucharzy zarządzanych przez 10 mistrzów kuchni, przy wsparciu niemal 400 kelnerów i 150 osób personelu logistycznego przygotowało i wyserwowało catering na 4 poziomach PGE Narodowego, w namiocie specjalnie wybudowanym na płycie stadionu, 2 namiotach na błoniach stadionu oraz w Teatrze Wielkim. Łącznie przez 2 dni Szczytu obsłużonych zostało 14.000 osób, a liczba wydanych posiłków wyniosła 30.000, do których wykorzystano 63 tony produktów. Wśród obsłużonych przez Mazurkas Catering 360° gości znaleźli się m.in.: Prezydent USA Barack Obama, Prezydent Francji Francois Hollande, Kanclerz Niemiec Angela Merkel, Premier Wielkiej Brytanii David Cameron, czy Szef Komisji Europejskiej Jean Claude Juncker.

  Tekst alternatywny     Tekst alternatywny

Największe wydarzenia ubiegłego roku

Do największych zeszłorocznych realizacji Mazurkas Catering 360° zaliczyć można m.in.: Verva Street Racing (Strefa VIP Błonia PGE Narodowego, 1.500 osób), Ogólnopolska Konferencja Sekcji Echokardiografii PTK ( MCK Katowice, 2000 osób), Piknik Instytutu Lotnictwa i GE (Tor Wyścigów Konnych Służewiec, 3.000 osób), Bestsellery Emiku (Praska Drukarnia, 400 osób), Piknik Bud Mat/Drift Masters GP (Stadion Wisły w Płocku, 1.300 osób), Konferencja Microsoft (EXPO XXI, 650 osób), Piknik Orlen i Dzień Chemika ( Stadion Wisły w Płocku, 20.000 osób), „Dom Marzeń”- odcinek finałowy (Stara Wieś, 400 osób), Impreza plenerowa Polskie Koleje Państwowe (3.000 osób).

W 2017 roku MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° skoncentrują się na stałej konsekwentnej pracy sprzedażowo – marketingowej, wprowadzaniu innowacyjnych produktów oraz w przypadku Mazurkas Catering360°, na dalszym rozwoju na rynku śląskim i małopolskim oraz ekspansji na nowe rynki.

INFORMACJA PRASOWA
zdjęcia: Mazurkas Catering 360, M. Jasiulewicz_MSZ