Miesiąc z kaczką orientalną w roli głównej w restauracji The Oriental
Miesiąc z kaczką orientalną w roli głównej w restauracji The Oriental
Od 4 kwietnia karta dań restauracji The Oriental w warszawskim Sheratonie zdominowana zostanie przez kaczkę orientalną. Szef kuchni Aprochet Inboom serwować ją będzie na wiele sposobów, jednak zawsze pieczoną w tradycyjny orientalny sposób oraz z typowymi dla tej części świata przyprawami: korą cynamonową, anyżem, a także dodatkami jak liczi.

Od poniedziałku 4 kwietnia przez cały miesiąc wielbiciele kruchego mięsa kaczki będą mogli degustować ją w wielu wariantach w restauracji The Oriental. Głębię smaku dopełnią wyselekcjonowane przez hotelowego sommeliera wina. Kaczka serwowana w restauracji The Oriental będzie bogata w aromaty Azji, a na jej wspaniały smak wpływa również sposób jej pieczenia, dzięki któremu kaczka uzyskuje ten wyjątkowy i delikatny smak.

Aprochet Inboom, szef kuchni restauracji The Oriental proponuje kaczkę orientalną w następujących daniach:

Zupa w stylu chińskim z kuleczkami z kaczki z kolendrą, makaronem sojowym i warzywami – 35 PLN Kaczka w sosie mandarynkowym z chili i warzywami z woka – 66 PLN Kaczka z ananasem i liczi w czerwonym curry – 79 PLN Smażona pierś kaczki z sosem pieprzowo-czosnkowym – 79 PLN Smażona kaczka w sosie bazyliowym z chili, podana na gorącym talerzu – 79 PLN

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami, to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.

INFORMACJA PRASOWA