Letnie menu w Radisson Blu Gdańsk

Letnie menu w Radisson Blu Gdańsk
Hotelowa restauracja Verres en Vers w Radisson Blu Gdańsk zaprasza klientów do skosztowania dań z letniego menu. Restauracja jest inspirowana kuchnią francuską oraz francuskimi winami.

Szef kuchni, Andrzej Lejman, szczególnie poleca lekkie przekąski, sałatki i desery. Polecane dania to zupa chłodnik jogurtowy z migdałami i świeżym ogórkiem, dorsz gotowy na parze z puree ziemniaczanym, sałatka szpinakowa i sosem cytrynowym oraz liście sałaty z grillowanymi krewetkami w sosie anchovies.

A dla młodszych gości zostało przygotowane specjalne menu: smażone paski  kurczaka z sosem koktajlowym i frytkami, spaghetti z sosem pomidorowym, naleśniki z sosem owocowym z twarożkiem lub konfiturą oraz lody i sorbety z bitą śmietaną i owocami.

W Radisson Blu Gdańsk znajdują się dwie sale konferencyjne idealne do zorganizowania w nich szkoleń i innych imprez firmowych. Dodatkowo w obiekcie znajduje się sala bankietowa o powierzchni 165 mkw idealna do zorganizowania w niej wesela, bankietu czy innej imprezy okolicznościowej.

Źródło: e-hotelarz.pl