Kulinarne wyróżnienie dla Best Western Hotel Cristal
Kulinarne wyróżnienie dla Best Western Hotel Cristal

Białostocki Best Western Hotel Cristal został nagrodzony prestiżową nagrodą Grand Prix Fanów Nocy Restauracji 2015. Obiekt zawdzięcza ten sukces nowemu szafowi kuchni - Łukaszowi Rakowskiemu.

To właśnie danie przygotowane przez Łukasza Rakowskiego przyczyniło się do zwycięstwa restauracji obiektu Best Western Hotel Cristal. I jest to w pełni zasłużone wyróżnienie, gdyż nowy szef kuchni uczył się sztuki kulinarnej od samych mistrzów - Karola Okrasy oraz Wojciecha Modesta Amaro.

Łukasz Rakowski jest pracownikiem Best Western Hotel Cristal już od pięciu lat. Funkcję szefa kuchni Restaurant & Bar Cristal przejął na początku czerwca tego roku. Kucharz może pochwalić się bogatym doświadczeniem kulinarnym, które potwierdza nominacja w prestiżowym konkursie „Kucharz-Odkrycie Roku”. Rakowski specjalizuje się przede wszystkim w daniach tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej.

To była już czwarta edycja Nocy Restauracji, które tym razem odbyła się w Poznaniu, Białymstoku i Gdańsku. Udział w plebiscycie wzięło ponad 50 restauracji, z których każda zaprezentowała wyjątkowe „Nocne Menu”. Nagrody przyznano na podstawie głosów uczestników wydarzenia oraz jego fanów na Facebooku.

INFORMACJA PRASOWA