Festiwal burgerów w hotelach Sheraton i Westin
Festiwal burgerów w hotelach Sheraton i Westin

Od wczoraj w restauracjach SomePlace Else hoteli Sheraton w Poznaniu, Warszawie i Krakowie oraz JP's Bar – restauracji warszawskiego hotelu Westin można skosztować wyśmienitych burgerów w ramach promocji Jack & Burger. Wyjątkowa oferta potrwa do 31 maja 2015.

Pomysłodawcą pysznych przepisów na oryginalne burgery jest Artur Grajber, szef kuchni restauracji SomePlace Else w warszawskim Sheratonie. Inspiracją dla stworzenia tego wyśmienitego menu były różne zakątki świata i ich tradycyjne kuchnie. W ten sposób powstały burgery inspirowane tradycyjnymi elementami kuchni włoskiej, polskiej, chorwackiej czy australijskiej.

- Chciałem urozmaicić odrobinę tradycyjnego burgera i pomyślałem, że pokazanie jego różnych, z geograficznego punktu widzenia, obliczy może być ciekawe. Stworzyliśmy zatem kilka propozycji burgerów, w skład których wchodzą tradycyjne dla danego kraju składniki i tak na przykład burger Romano podawany jest w bułce z suszonymi pomidorami i ziołami oraz serem grana padano, burger Dalmatia to wspomnienie lata i smaku chorwackich cevapcici, a Veggy Burger inspirowany był miedzy innymi smakami Indii – mówi Artur Grajber, szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie.

W karcie znajdą się m.in. włoskie burgery z pomidorami, ziołami i serem, polska wersja z boczkiem i oscypkiem, również w wersji XXL z 500g kawałkiem wołowiny, czy też burgery wegetariańskie, stworzone specjalnie z myślą o osobach nie przepadających za mięsem. To tylko kilka przykładów wyjątkowej oferty Jack & Burger. Jeśli narobiliśmy Państwu apetytu, to po więcej zapraszamy do hotelowych restauracji.

INFORMACJA PRASOWA