Złote Laury Gastro Hotel rozdane!

Organizator Targów Gastro-Hotel powołał do życia kolejną ambitną formułę, której misją jest rozwój, promowanie i aktywizacja branż: gastronomicznej, hotelarskiej i cukierniczej. By uhonorować najbardziej aktywnych, innowacyjnych uczestników rynku ufundowano Laur Gastro-Hotel – wyróżnienie, które ma być znakiem jakości, profesjonalizmu i rzetelności jego laureatów. [caption id="attachment_1177" align="alignleft" width="102" caption="Źródło: materiał prasowy Gastro Hotel"][/caption] Laur Gastro-Hotel swe symboliczne znaczenie potwierdza w prestiżowej formie atrakcyjnej statuetki. Przedstawia ona liść laurowy, który w przypadku branży HoReCa na podwójną symbolikę i znaczenie: z jednej strony jest to liść laurowy wręczany od czasów starożytnych zwycięzcom igrzysk, z drugiej konotuje bezpośrednio z liściem laurowym używanym jako przyprawa w kuchni. Autorem projektu jest znany rzeźbiarz Norbert Jastalski. Spod jego dłuta wyszedł między innymi pomnik upamiętniający ofiary tragedii w hali Międzynarodowych Targów Katowickich, a także projekt statuetki fundacji Jolanty Kwaśniewskiej „Kobieta Kobiecie”. Pierwsze Złote Laury Gastro-Hotel wręczone zostały podczas wrocławskiej edycji Targów Gastro-Hotel. Laureatami są firmy, które organizator wyróżnił za ponadprzeciętny wkład w rozwój branży, a także wieloletnią, obopólnie owocną współpracę. W tym zaszczytnym gronie znalazły się cztery firmy (w kolejności alfabetycznej): - Komat, - Oerlemans, - Plastmet - Softech. Nagrodę specjalną dla Ambasadora Targów Gastro-Hotel otrzymał pan Wojciech Chojnicki, prokurent firmy Winterhalter. [caption id="attachment_1182" align="aligncenter" width="300" caption="Na zdjęciu od lewej: Małgorzata Kryszak- dyrektor targów Gastro-Hotel, Mieczysław Kozłowski -prezes firmy Komat, Paweł Baranowski -wicedyrektor ds handlowych firmy Oerlemans Foods Polska, Marek Koplin -dyrektor regionalny firmy Plastmet, Michał Czwojdziński - wiceprezes zarządu do spraw handlowych firmy Softech, Robert Woroch - dyrektor regionalny firmy Winterhalter. Źródło: materiał prasowy Gastro Hotel."][/caption]

Jeszcze raz gratulujemy laureatom. Wręczenie statuetek Złoty Laur Gastro-Hotel  miało miejsce na Kuchni Mistrzów- innowacyjnym przedsięwzięciu targów Gastro-Hotel. Projekt ten zapoczątkował na targach promocję polskiej dziczyzny i kuchni myśliwskiej. [caption id="attachment_1187" align="alignright" width="300" caption="Źródło: materiał prasowy Gastro Hotel"][/caption] Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku organizatorzy zaprosili menadżerów z restauracji i hoteli oraz wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy. Bez wątpienia Kuchnia Mistrzów stała się doskonałą platformą wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych. Od najbliższych targów w Bydgoszczy 26-28 października formuła Laur Gastro-Hotel stanie się regularnym, ukonstytuowanym projektem, którego celem będzie wyłanianie i honorowanie liderów rynku według klucza opisanego przez misje i cele stanowiące podwaliny tejże nagrody. Zapraszamy wszystkich wystawców Targów Gastro-Hotel do udziału w konkursie o Laur Gastro-Hotel. Więcej informacji na ten temat w kolejnych wydaniach Magazynu Gastro-Hotel oraz na stronie www.gastro-hotel.pl