Zmiany kadrowe w warszawskim Hotelu Metropol

W strukturach Hotelu Metropol, należącego do grupy Hotele Warszawskie „Syrena”, zaszły istotne zmiany personalne. Po czternastu latach współpracy z firmą, w tym ostatnich jako dyrektor Hotelu Metropol, Daniel Salamon zakończył swoją zawodową przygodę z siecią. Jego obowiązki tymczasowo przejmuje Renata Gut.
Nowa p.o. dyrektora to doświadczona menedżerka z branży hotelarskiej, która przez wiele lat związana była z warszawskim hotelem Sheraton. Odpowiadała tam m.in. za zarządzanie działem gastronomii oraz organizację szkoleń. W Hotelu Metropol będzie nadzorować działania operacyjne, kontynuować realizację projektów modernizacyjnych, a także rozwijać ofertę gastronomiczną restauracji metro bar & bistro.
Hotel Metropol to obiekt z bogatą historią i niepowtarzalnym charakterem. Hotel zlokalizowany w samym sercu Warszawy, funkcjonuje od 1965 roku, a jego modernistyczny projekt wyszedł spod ręki uznanego architekta Zygmunta Stępińskiego. Hotel oferuje 212 komfortowych pokoi, dwie kameralne sale spotkań oraz restaurację inspirowaną kuchnią włoską. Ostatnia renowacja parteru, obejmująca lobby, bar i restaurację, miała miejsce w 2019 roku i przywróciła historyczny układ przestrzeni, podkreślając jej otwartość i dostępność.
W roku 2025 hotel świętuje swoje 60-lecie – nowy rozdział pod przewodnictwem Renaty Gut zapowiada się jako czas dalszego rozwoju i umacniania pozycji Metropolu na warszawskiej mapie hotelarskiej.
INFORMACJA PRASOWA