Radisson Blu Hotel Kraków ma nowego kucharza!
![Radisson Blu Hotel Kraków ma nowego kucharza!](/media/crops/news/news2658/roman-pawlik-2-666x_.jpg)
Roman Pawlik od lipca 2021 objął stanowisko Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków. Co ciekawe, jest on również Szefem Kuchni hotelu Park Inn by Radisson w tym samym mieście.
Roman Pawlik w gastronomii siedzi już zawodowo od 15 lat. Z siecią Radisson z kolei związany jest od 4 lat. Na pewno na nowym stanowisku pomoże mu znajomość standardów i zasad pracy obowiązujących w Radisson Hotel Group. Związany jest mocno z miastem, w który pracuje, dlatego w swoich daniach mocno promuje smaki regionu.
- Kuchnia hotelowa musi odpowiadać gustom i upodobaniom smakowym gości z całego świata, jednak dla mnie ważne jest łączenie jej z lokalnymi produktami i daniami regionalnymi – mówi Roman Pawlik. – To dla mnie istotne, by opierała się na świeżych i sezonowych składnikach od najlepszych dostawców. Dbam o to i osobiście sprawdzam ich jakość – dodaje.
Jednym z pierwszych zadań, jakie postawiono przed nowym Szefem Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków, jest skomponowanie nowego menu podążającego za aktualnymi trendami i międzynarodowymi standardami sieci. Kolejnym z zadań jest rekonstrukcja zespołu obydwu hoteli mogącego obsłużyć coraz większą liczbę gości i wydarzeń, jakie po etapie przestoju wracają do Krakowa.
- Jako Szef Kuchni dbam, by każda osoba w zespole miała pełną świadomość, że efekt naszej wspólnej pracy w równym stopniu zależy od wszystkich. Każdy ma wpływ na smak naszej kuchni, kształtowanie menu i funkcjonowanie gastronomii. Dzielę się w tym zakresie swoją wiedzą, daję przestrzeń do rozwoju, wspieram i obdarzam każdego pełnym zaufaniem – mówi.
Gratulujemy nowego stanowiska i czekamy na zaskakujące smaki w hotelowej restauracji!
INFORMACJA PRASOWA