Plejada steków w najlepszym wydaniu w Hotelach Sheraton i Westin
Plejada steków w najlepszym wydaniu w Hotelach Sheraton i Westin

Hotele marki Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu oraz Spocie, a także warszawski hotel Westin wprowadziły w swoich restauracjach nowe menu Steak by Steak, w ramach którego będzie można skosztować pysznych steków. Wołowina najwyższej jakości pochodzi z Polski, USA, Włoch oraz Argentyny. Nowy jadłospis będzie dostępny w tych obiektach przez 6 najbliższych tygodni.

Ofertę Steak by Steak przygotował dla wybranych obiektów, szef kuchni warszawskiego Sheratona, Artur Grajber. To wyśmienite menu obejmuje nie tylko najwyższej jakości wołowinę z różnych regionów świata, ale także doskonale dopasowane do poszczególnych dań wino, wybrane przez doświadczonego sommeliera.

Niewątpliwie największą atrakcją oferty będą steki przyrządzone z włoskiej wołowiny, pochodzącej od krów rasy Chianina, która znana jest z tego, że posiada mięso wysokiej klasy, a jednocześnie jest najstarszą rasą bydła na świecie.

- Moim celem podczas komponowania nowego, stekowego menu było pokazanie różnorodności wołowiny i zaproszenie naszych gości w kulinarną podróż, podczas której będą mogli przekonać się, jak bardzo różnią się od siebie dania przygotowywane z mięsa pochodzącego z różnych krajów i od różnych ras bydła. Steki pozwalają w pełni docenić walory wołowiny i wydobyć z niej to co najlepsze. Szczególnie cieszę się więc, że będziemy mieli okazję zaprezentować mięso rasy Chianina, o które w Polsce niełatwo, i które, moim zdaniem, zasługuje na miejsce w szeregu najlepszych gatunków wołowiny stekowej - mówi Artur Grajber.

Menu Steak by Steak będzie można skosztować do 30 listopada br. w restauracjach SomePlace Else hoteli Sheraton w Poznaniu, Warszawie i Krakowie, 512 Bar and Lounge w sopockim Sheratonie oraz P's Café and Bar w Hotelu Westin w Warszawie.

INFORMACJA PRASOWA