Nowy rozdział w NYX Hotel Warsaw - Nino D. Rosenlund obejmuje stanowisko General Managera

NYX Hotel Warsaw, jeden z najbardziej lifestylowych hoteli w stolicy, rozpoczyna nowy rozdział pod przewodnictwem nowego General Managera. Nino D. Rosenlund, doświadczony hotelarz z pasją i bogatym doświadczeniem, przejął ster nad tym wyjątkowym obiektem, który należy do renomowanej sieci obiektów Leonardo Hotels.

Nino Rosenlund ma za sobą trzydzieści lat pracy w branży hotelarskiej, z czego połowę spędził na stanowisku Dyrektora Generalnego. Jego profesjonalizm i umiejętności zarządzania sprawiają, że jest uznawany za "właściwego człowieka we właściwym miejscu". Zdobył cenne doświadczenie, pracując w wielu renomowanych hotelach na całym świecie, w tym w Niemczech, Chinach, Danii, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Uzbekistanie i Rumunii. Mimo tych licznych podróży, Polska jest dla niego wyjątkowa i traktuje ją jako swoje drugie domowe.

Dlaczego zdecydował się przyjąć ofertę Leonardo Hotels i objąć zarządzanie jej flagowym obiektem? „Koncept marki NYX Hotels po prostu pasuje do mojego osobistego stylu” – mówi. "Classy, sassy, funky, cool – ta marka nigdy nie stoi w miejscu, nie mieści się w żadnym pudełku. Tutaj rządzi dynamika i otwarty umysł. W NYX Hotel Warsaw każdy poczuje się wyjątkowo, bo cały ten obiekt jest wyjątkowy – od pokoi z panoramicznymi oknami, barem na dachu i najlepszym w mieście widokiem na warszawskie wieżowce, po koncept kulinarny i wszechobecny street art” – mówi General Manager Nino D. Rosenlund. „Poznałem w mojej karierze wiele marek i wiele hoteli. NYX Hotel Warsaw jest w tym gronie naprawdę szczególny” – przyznaje.

Nino Rosenlund o karierze hotelarskiej marzył od 16. roku życia, a pierwsze kroki w branży stawiał w hotelu InterContinental we Frankfurcie. Początkowo był związany z pionem F&B i dotąd bardzo ceni pracę tego działu, jak mówi – „to tutaj najszybciej i najłatwiej można wpłynąć na emocje i na opinię gości. Doskonale przygotowane i podane danie, bezpośredni kontakt z obsługą i wnętrze, w którym chce się spędzać czas – to klucz do sukcesu”. Pierwsze stanowisko General Managera Nino Rosenlund objął w hotelu Radisson Blu w Krakowie, a następnie zarządzał obiektami między innymi w Aarchus (Dania) i Pekinie (Chiny).

NYX Hotel Warsaw, położony w kompleksie Varso przy ulicy Chmielnej 71 w Warszawie, oferuje 331 pokoje, w tym 31 apartamentów, spełniających najwyższe standardy komfortu. Jest to jeden z najbardziej lifestylowych hoteli w mieście, łączący elegancję, nowoczesność i oryginalność. Hotel dysponuje również pięcioma modułowymi salami konferencyjnymi o łącznej powierzchni 518 m², mogącymi pomieścić do 400 osób. Dodatkowo, na pierwszym piętrze znajduje się bar i restauracja Clash, a na dachu hotelu znajduje się roof top bar Ether, który zapewnia imponujący widok na szklane wieżowce Warszawy, w tym Varso Tower - najwyższy budynek w Unii Europejskiej.

Z pełnym zapałem, Nino Rosenlund przystępuje do realizacji swojej wizji dla NYX Hotel Warsaw. Jego doświadczenie i wiedza pozwolą na dalszy rozwój hotelu, a goście mogą oczekiwać wyjątkowych i niezapomnianych przeżyć podczas swojego pobytu.

INFORMACJA PRASOWA