Mazurkas Catering 360° zadba o oryginalną i efektowną oprawę gastronomiczną każdego wydarzenia
Mazurkas Catering 360° zadba o oryginalną i efektowną oprawę gastronomiczną każdego wydarzenia

Mazurkas Catering 360° słynie z efektownej oprawy gastronomicznej eventów. Każde wydarzenie obsługiwane przez tę firmę cateringową pozostaje na długo w pamięci uczestników. Nie inaczej było w maju, kiedy to odbyła się inauguracja nowej siedziby jednej z firm na terenie Centrum Logistycznego Pass Błonie pod Warszawą.

Majowe wydarzenie odbyło się zarówno w formie pikniku na zielonych terenach należących do firmy, jak i eleganckiej kolacji składającej się z 3 dań. Podczas pikniku uczestnicy eventu mogli wybierać rozmaite przysmaki ze stacji gastronomicznych i grillowych. Szacuje się, że w pikniku wzięło udział około 200 gości.


Dużym zainteresowaniem cieszyła się stacja live cooking, przy której zdolni kucharze lepili pierogi nadziewane pieczoną gęsiną i macerowanymi śliwkami na oczach gości. Pierogi podawane były na żurawino-anyżowym sosie.


Piknik był nie tylko wypełniony przepysznymi daniami, przekąskami ciepłymi i zimnymi, ale również cała oprawa prezentowała się bardzo elegancko. Mazurkas Catering 360° zadbał o każdy szczegół, by było bardzo oryginalnie i różnorodnie oraz żeby zaskoczyć pozytywnie gości.


Wieczorowa część rozpoczęła się od smacznych przekąsek w formie finger food i kieliszka prosecco. Kucharze zaserwowali gościom zupę krem z borowikami, warzywami korzennymi i pianką truflową, a głównym daniem okazała się podhalańska jagnięcina z musem z batatów, blanszowanymi warzywami, sosem rozmarynowym i tartymi pieczonymi kasztanami. W wersji wegetariańskiej były to pyszne kotleciki z ciecierzycy i suszonych pomidorów na czarnej soczewicy, z groszkiem cukrowym i sosem z kumkwatu. Uwiecznieniem tego znakomitego dnia pełnego smaku, aromatu i wrażeń był deser, który prezentował się bardzo efektownie i elegancko - mus mango nadziewany czekoladowym biszkoptem aromatyzowanym Cointreau serwowany na chrupkim orzechowym postumencie i sosie z granatów.


Nie zabrakło również atrakcji w postaci 40-kilogramowego miecznika wniesionego i serwowanego gościom na jednej ze stacji gastronomicznej. Na uwagę zasługują również stacje, przy których można było spróbować jadalnych insektów (np. szarańczy pustynnych smażonych na maśle z solą morską, larw mącznika smażonego na chrupko czy karaczanów madagaskarskich w czekoladzie aromatyzowanej imbirem). Na innych stacjach goście mogli wybierać spośród wielu rodzai ryb, owoców morza i sushi. Znaleźli coś dla siebie również tradycjonaliści i miłośnicy mięsa: wyśmienitego tatara.


Całe wydarzenie prezentowało się bardzo elegancko. Mazurkas Catering 360° zadbał o każdy szczegół, by było nie tylko pysznie, ale również oryginalnie i efektownie. Firma ta cieszy się z roku na rok coraz większą popularnością i zyskuje coraz więcej zadowolonych klientów.

INFORMACJA PRASOWA