Eksperci HoReCa na tegorocznych Targach EuroGastro i WorldHotel
Eksperci HoReCa na tegorocznych Targach EuroGastro i WorldHotel

Tego roku w Nadarzynie będzie miało miejsce jedno z najbardziej prestiżowych eventów dotyczących branży HoReCa, nad którym to mamy okazję obejmować patronat medialny. Na 24. Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro oraz 13. Międzynarodowych Targach Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel zbierze się ponad 300 wystawców z 20 krajów. Za sprawą obecności doświadczonych prelegentów oraz pokazów, warsztatów i konkursów pod ich przewodnictwem, każdy uczestnik związany z kręgami hotelarstwa i gastronomii będzie miał szansę poszerzyć swoje horyzonty.

W programie Targów EuroGastro przewidziano drugą sesję warsztatów "Profesjonalny Menedżer Restauracji". Silnie merytoryczne szkolenie skupi się na procesie zarządzania lokalem gastronomicznym z perspektywy ekonomicznej, prawnej, marketingowej oraz HR-owej. Na szkoleniu przedstawione zostaną aktualne trendy oraz sprawdzone techniki rynkowe, umożliwiające sukcesywne utrzymanie się wśród intensywnie przybywającej konkurencji. Dokładne warunki uczestnictwa dostępne są tutaj - profesjonalnymenedzerrestauracji.pl.

Dla miłośników gastronomii przewidziano również szereg rozwijających konferencji, na których poruszone zostaną kwestie aktualnych trendów - w tym tych związanych z ideą zero waste oraz włączenia alternatywnych metod odżywiania, opartych o produkty roślinne. Prawdziwą gratką, stanowiącą nie tylko warte obejrzenia widowisko, ale też szansę na podniesienie własnych kwalifikacji, będzie propozycja konkursów i pokazów kulinarnych z udziałem znanych person ze świata medialnego oraz kuchennych autorytetów. 

Na osoby działające lub planujące rozpocząć swoją przygodę z branżą hotelarską czekać będą natomiast warsztaty "Efektywny hotel - od koncepcji do sukcesu", w trakcie których inwestorzy i praktycy podzielą się swoją wiedzą z zakresu sukcesywnego wprowadzania hotelu na rynek. Gdzie szukać wsparcia finansowego, jak prawidłowo zaangażować się w proces inwestycyjny, a następnie przygotować się do wielkiego otwarcia lokalu przy jednoczesnej optymalizacji zysków? Uczestnicy przejdą przez wszystkie niezbędne fazy, które należy zrealizować w drodze do sukcesu.

Kompleksowa oferta gastronomiczna i hotelarska zostanie przedstawiona w ramach wystaw, na których zagości nowoczesne wyposażenie wnętrz i kuchni, asortyment spożywczy dla wszystkich sektorów oraz technologiczne nowinki usprawniające pracę lokalu. To doskonała okazja na zapoznanie się z nowatorskimi rozwiązaniami i strukturami, które uczynią obiekt atrakcyjnym w oczach klientów i gości.

Dokładny termin Targów to 25-27 marca 2020 roku. Odbędą się one w Nadarzynie, pod adresem Al. Katowickiej 62, Hala F

Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo na stronie: eurogastro.com.pl.

INFORMACJA PRASOWA