Ostatnia szansa na odwiedzenie Gastro Hotel

W dniach od 26 do 28 października w Bydgoszczy odbędą się ostatnie w tym roku targi Gastro Hotel. Na naszym blogu mogliście znaleźć relację z wrocławskiej edycji tych targów (kliknij tu). Teraz pragniemy zaprosić wszystkich zainteresowanych tematyką gastronomii i hotelarstwa do Bydgoszczy. Miło nam przy tej okazji przypomnieć, że portal SaleBiznesowe.pl objął medialny patronat nad tymi Targami. A oto kilka atrakcji, które zostały przygotowane przez organizatorów: 1) Kuchnia Mistrzów Wraz ze Stowarzyszeniem Kucharzy Kujaw i Pomorza organizatorzy zapraszają na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych wszystkie osoby, które są zawodowo związane z branżą HoReCa. W szczególności kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy. "Kuchnia mistrzów" to doskonała platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych.  Dla wszystkich uczestników przewidziany jest wykwintny poczęstunek. [caption id="attachment_1285" align="aligncenter" width="224" caption="Źródło: materiały prasowe Gastro Hotel"][/caption] 2) Carving - pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach Sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach ma swe korzenie w krajach azjatyckich. Z roku na rok w naszym kraju przybywa pasjonatów tej formy dekoracji. Efektownie wyrzeźbione owoce i warzywa przyciągają wzrok i zaskakują precyzją wykonania. Wszystkich zainteresowanych wprowadzeniem carvingu w stałe kanony sztuki kulinarnej do swoich lokali zapraszamy na pokazy Akademii Carvingu. To już ostatnia szansa, by zobaczyć tego typu dzieła! [caption id="attachment_1288" align="aligncenter" width="300" caption="Źródło: Materiały prasowe Gastro Hotel"][/caption] 3) Zbójnickie smakowanie Zbójnicy posiadali pewien charakterystyczny jadłospis oraz określony sposób przyrządzania i spożywania potraw, wspólny na terenie całych polskich Karpat, a także, z niewielkimi różnicami, na pozostałym obszarze karpackim. Rodzaj spożywanych potraw, sposób ich przyrządzania i konsumpcji był rezultatem określonych warunków życia zbójników. Więcej o pasjonujących zwyczajach i historii zbójników dowiecie się Państwo podczas targów od Beskidzkiego Klubu Kulinarnego. [caption id="attachment_1290" align="aligncenter" width="200" caption="Źródło: Materiały prasowe Gastro Hotel"][/caption] 4) Szkolenia Tematyka przygotowanych szkoleń to:
    • Pokój hotelowy wraz z łazienką – profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
    • Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomi
    • Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
    • Wino w gastronomii
    • Savoir vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
      [caption id="attachment_1295" align="aligncenter" width="300" caption="Źródło: Materiały prasowe Gastro Hotel"][/caption] 5) Pokazy Speed Bar w wykonaniu Krzysztofa Drabika [caption id="attachment_1296" align="aligncenter" width="300" caption="Źródło: Materiały prasowe Gastro Hotel"][/caption] Więcej szczegółów znajdziecie na stronie internetowej www.gastro-hotel.pl Zapraszamy!